Een ondernemer de rust en ruimte geven om te herstellen

 - 

wibbens-bedrijfskundig-advies-chiropractor

Gerard is werkzaam als chiropractor in zijn eigen praktijk en is daarnaast medeaandeelhouder van een zorgboerderij. Na een verkeersongeval kan hij zijn werkzaamheden niet meer uitvoeren.

Twee ondernemingen, een druk bestaan

Gerard is 52 jaar en leidt een druk bestaan, hij is vier dagen per week als chiropractor werkzaam in zijn eigen praktijk. Daarnaast is hij medeaandeelhouder van een zorgboerderij, waar hij de overige dagen van de week actief is.

 

Een ongeval: wat nu?

Wanneer Gerard op een avond naar huis rijdt, staat hij stil voor een kruispunt. Vanuit zijn binnenspiegel ziet hij een auto met hoge snelheid op zich afkomen. Een botsing is onvermijdelijk.

Door het ongeval kan Gerard niet meer werken. Via de aansprakelijke verzekeraar wordt Wibbens ingeschakeld: Rogert Mulder richt zich op de bedrijfskundige ondersteuning en het in stand houden van Gerard's bedrijven, Eltjo Hartman verzorgt de coaching van Gerard als ondernemer.

 

Richten op herstel van betrokkene en het bewaken van de continuïteit van de onderneming

Om het principe van de ‘going concern’ situatie zo goed mogelijk te bewaken, is gezocht naar een vervanger voor de chiropractiepraktijk. De patiënten van de praktijk zijn op de hoogte gebracht van deze tijdelijke vervanging. Dat in eerste instantie de focus is gelegd op het voortbestaan van de praktijk was noodzakelijk, het bedrijf van Gerard was anders zonder meer failliet gegaan. In overleg met de overige medeaandeelhouders van de zorgboerderij zijn de taken van Gerard door anderen overgenomen.

Doordat de chiropractiepraktijk van Gerard draaiende werd gehouden, kon hij hier afstand van nemen en ook echt de tijd nemen om zich te richten op zijn herstel. Hij volgde een uitgebreid revalidatietraject.

Gerard werkt nu drie dagen per week in zijn praktijk. Doordat er een aantal wijzigingen binnen de praktijk zijn doorgevoerd, is dit voor hem goed vol te houden. De activiteiten die Gerard verricht voor de zorgboerderij zijn momenteel nog minimaal.

Doordat Gerard zich ervan bewust is dat hij door het vele werken ook enkele jaren roofbouw heeft gepleegd, maakt hij nog steeds gebruik van een coach. Hierdoor heeft Gerard geleerd dat hij bepaalde activiteiten kan loslaten en door anderen laat uitvoeren.

De letselschadezaak van Gerard is na circa een jaar naar tevredenheid van alle partijen afgewikkeld.

Wibbens cartoon 3D intake

Ondernemer met letselschade? Schakel direct een bedrijfskundige in.